Bodrum'da Yapılabilecek Aktiviteler

Bodrum'da Yapılabilecek Aktiviteler
Bodrum'da Yapılabilecek Aktiviteler
icon8.06.2022 12:00:00
icon0 Views

Bodrum'da Yapılabilecek Aktiviteler

Muğla'ya bağlı Bodrum yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun olarak talep görüyor. Ilık iklimi ile yaz kış tatil havasında olan şehir çeşitli aktiviteleri bulunuyor. Bodrum aktiviteler olarak doğal tabiatından yararlanıyor. Denizinden geniş ve sık ormanları ile çeşitli aktivitelere olanak sağlıyor. 

Kalabalık ailelerin ve evli çiftlerin sıklıkla tercih ettiği Bodrum pek çok açıdan avantaj sağlıyor. Konaklamadan hareketli ve sakin yaşamına şehrin bir parçası haline geliyorsunuz. Bunun yanı sıra cüzi miktarlara tatilinizi gerçekleştiriyorsunuz.

Eğlence sektörü olarak da gelişen Bodrum barları ve disko mekânları ile tarzınıza hitap ediyor. Bunun yanı sıra ailenizle doğa yürüyüşlerine veya kamplarına katılabiliyorsunuz. Deniz aktivitelerine bakıldığında ise rüzgâr sörfü ve tüple dalış göze çarpıyor. Bu nedenle Bodrum aktiviteler olarak zengin bir içeriğe ev sahipliği yapıyor. 

Tatiliniz için konaklama hizmetini Villa Tatilciniz sitesi üzerinden personellerimizle iletişime geçerek sağlayabilirsiniz. İsteğinize göre şehir merkezi ya da daha sakin mekânlarda konut kiralanabilir. Villa veya otelinizin en uygun fiyat aralığı ile sizlere yardımcı olur. 

 

ATV Safari Turları 

Bodrum'da yapılabilecek en eğlenceli aktivitelerden biride ATV safari turlarıdır. 14 yaş üzeri her kişinin kolayca kullanabileceği araçlar ile Bodrum'un doğal güzelliğini gezerek keşfedebilirsiniz. Bodrum'un dağ yollarından su göletlerine kadar eşsiz manzaralar şahit olacaksınız. Bodrum aktiviteler olarak en çok tercih edilen ATV doğa ve gezi sporlarındandır. 

Uzman acenteler tarafından eğitimini veren ATV sürücüleri bulunur. Bu sayede aileniz ve arkadaşlarınızla macera dolu anılar biriktirebilirsiniz. Bodrum'un harika köylerinin tabiatını bu geziler aracılığı ile keşfedebilirsiniz. Tasarım olarak bir ya da iki kişilik araçlar bulunur.

Bodrum aktiviteler sırasında macera tutkunları için en uygun tercih ATV safari turlarıdır. Ayrıca ATV kullanan turistleri bazı koruyucu donanımlar verilir. Gözlük ve şapka güneşten korunmak için verilen bazı ekipmanlardır. Gruplar halinde ve rehber kişi ile turlar düzenlenir. 

Sabahın erken saatlerinde başlayan ATV turları sayesinde pek çok eşsiz manzaraya şahit olabilirsiniz. Köylerde molalar vererek eşeğe binme, arıcılık, tavuk besleme gibi pek çok deneyimde kazanabilirsiniz. Bu aktiviteler en uygun fiyatlarla sizlere güzel hatıralar bırakacak. 

 

Dalış Aktiviteleri

Dünya ekstrem sporları alnında ülkemizde sıklıkla tercih edilen dalış Bodrum'da da talep görüyor. Derin ve berrak denizi ile dalış olanağı sağlaya şehrimize yerli ve yabancı turist akın ediyor. Macera tutkunlarının adresi olan Bodrum dalış konusunda da zengin aktivite içeriğine sahiptir. 

Bodrum aktiviteler arasında en çok tercih edilen dalış için  belli bir eğitim şart. Dalış eğitiminde ilk olarak derinliği az sularda yapılıyor. Daha sonra kişinin tecrübesine göre derinlik artar. Eğitmen tarafından birebir ilgilenilen  platformda eşsiz deneyimler elde edeceksiniz. 

Dalış eğitiminde ilk olarak nefes egzersizleri ve yön bulma konusunda verilir. Dalış için gerekli ekipmanlar kişiye tanıtılarak kullanımı açıklanır. Dalış malzemelerinde kıyafet, palet, tüp, ağırlık, motor ve şnorkel kullanılır.

Serbest dalış genellikle sığ sularda yapılır. Prensip bu olsa da bazen akıntı ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bunun içi kişiye bir ip bağlanır, bağlanan ipin ucuna ağırlık konularak su altına dalış başlar. 

Bunların yanı sıra ileri düzey sporcular için tüple dalışta mevcuttur. Sporcunun su altında nefes alması diğer bir deyişle scuba dalış da yaygın olarak yapılmakta. Ortalama 36 metreye kadar dalış yapılabilir.

Bodrum aktiviteler arasında sizlere pek çok deneyim olanağı sağlar. Bodrum sularının bitki ve balık çeşitliliği ile sizleri tatmin eden bir deneyim yaşarsınız.

  

Yelkenli ve Sörf Sporları

Su sporları arasında zevkle ve sıklıkla talep gören yelkenli ve sörf aktiviteleri Bodrum'da da sizlerle buluşuyor. Suyun kaldırma kuvvetini kullanarak gerçekleşen bu spor size eğlenceli anılar bırakıyor. Bodrum aktiviteler arasında yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun talep görmeye devam ediyor.

Yelken sporu büyük ve küçük tekneler olmak üzere ikiye ayrılıyor. Rüzgâr sörfünde ise su ve rüzgârdan yararlanılarak adrenalin dolu anlar yaşanıyor.  Kullanılan sörf tahtasının üzeri pürüzlüdür. Bunun sebebi kişinin tahta üzerinde kaymasını engellemektir. Diğer yüzey ise pürüzsüzdür. Daha iyi hareket için yapılan bir girişimdir. Boyu iki metre ve beş metre arasında değişiklik gösterir. Kişinin çömelme kalkma hareketleri ile sörf tahtası hareket ettirilir. 

Rüzgâr sörfü ise rüzgâr ve dalgalar bağlamında gerçekleştirilen eğlenceyi baz alan bir su sporudur. Ters taklalar atılabilir. Zıplanabilir ve serbest hareketler ile eğlenceli vakit geçirilir. Bakıldığında Bodrum aktiviteler olarak oldukça zengin bir hareket alanına sahiptir.

 

Customer Representatives
whatsappWhatsAppCallAre You Undecided?Get Offer
XCREATE A RESERVATION
Dates Available
Entry Date:Release Date:
  • Your Stay0 Day
  • Cleaning Fee0.000 ₺
  • Electricity Fee0.000 ₺
  • Advance payment0.000 ₺
  • To Do At Entrance0.000 ₺
  • Total0.000 ₺
ELIGIBILITY SCHEDULE
Available
Full
Pending Payment
Entry-Exit