Bodrum'da Gezilecek En İyi Müzeler

Bodrum'da Gezilecek En İyi Müzeler
Bodrum'da Gezilecek En İyi Müzeler
icon21.06.2022 13:00:00
icon0 Views

Bodrum'da Gezilecek En İyi Müzeler

Muğla'nın bir ilçesi olan Bodrum tarihi mekânlarından doğal güzelliklerine turistlerin gözde mekânları arasındadır. Müzeleri ile de özel ilgi gören Bodrum tatilinizin verimli geçmesini sağlar. Bodrum en iyi müzeler sıralamasına örnek olarak Sualtı Arkeoloji Müzesi ilk sırada geliyor.

Turkuaz ve yeşilin mükemmel bir uyum içerisinde olduğu Bodrum kalabalık aileler içinde çeşitli aktiviteler sunuyor. Sosyal aktiviteler arasında kamp ve doğa yürüyüşleri en sık tercih edilenler arasında yer alıyor. Bodrum'un köy hayatından şehir hayatına pek çok avantajını tatiliniz boyunca kolaylıkla tecrübe edebilirsiniz.

Hareketli ortamları seven bireyler için şehir merkezi en ideal mekânlar arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra tarih severler içinde pek çok gezilecek yerler bulunuyor. Tarihi açıdan Bodrum en iyi müzeler ile ön plana çıkıyor. Doğası ve tarihi ile Bodrum ilçemizi dört beş gün içerisinde gezmeniz mümkündür. Tüm bu avantajları Villa Tatilciniz sitesi tarafından müşterilerine uygun fiyat aralığında tatil hizmeti sunuyor. 

Bodrum iklim olarak yaz aylarında sıcak ve kurak, kış aylarında ılık ve yağışlıdır. Kalabalığı sevmeyen müşteriler tarafından ilkbahar ve sonbahar ayları en ideal zamanlardır. 

Müze bakımından çeşitlilik gösteren Bodrum yerli ve yabancı turistler tarafından sıkça tercih ediliyor. Bodrum en iyi müzeler arasında ilk tercih edilen mekânlar haline geliyor. Bodrum gibi bir yerde tatilinizi geçirmek istiyorsanız en ideal platform olan Villa Tatilciniz sitesine başvuru yapmanız yetiyor. 

 

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi 

Türkiye'de tek olması ile adını duyuran Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi pek çok tatilci tarafında ilgi görüyor. Ülkemizde tek olmasının yanı sıra dünya üzerinde de sayılı yerlerden olan Sualtı Arkeoloji Müzesi Bodrum en iyi müzeler sıralamasının başında yer alıyor. 

Müze, Bodrum kalesi içerinde bulunuyor. Sualtı arkeolojik kazıları sonrası bulunan eserler ile 14 adet sergi salonu bulunuyor. Ayrıca Bodrum ve çevresinde yapılan kazılar sonrası çıkarılan tarihi eserler de burada sergileniyor. Sualtından çıkarılan eserlerin çoğu amforalardan oluşuyor. Testiye benzeri yapıları yunan çömleklerinin bir çeşididir.

Bodrum en iyi müzeler arasında bulunan bu yerin dikkat çeken noktası batık gemi kalıntılarıdır. 1025 yılında batan geminin içerisinden tarihi eserler günümüze kadar korunabilmiştir. Bu eserler Serçe Limanı Cam Batığı salonunda sergilenmekte. 

 

Zeki Müren Sanat Müzesi 

Türk müziğine katkısı ile bilinen Zeki Müren hayatının son demlerini Bodrum'da iki katlı villasında geçirmiştir. Ev değerlendirilerek müze haline 2000 yılında dönüştürülmüştür. Yoğun olarak ziyaret edilen yerler arasında olan müze Zeki Müren hayranlarına kapılarını aralamakta.

Bodrum en iyi müzeler kategorisinde yoğun olarak tercih edilen müzenin ön bahçesinden sizleri bir araba karşılar. Zeki Müren'in arabası ve bronz heykelinin bulunduğu bu alandan sonra evin üst katında sahne kostümleri bulunmakta.

Bunların yanı sıra Zeki Müren hayranlarından gelen mektuplarda bulunuyor. Yapacağınız bu gezide Zeki Müren hakkında pek çok bilgiye ulaşma fırsatı bulacaksınız. 

 

Bodrum Deniz Müzesi 

Bodrum en iyi müzeler sınıflandırmasında denizcilik ve gemiler hakkında sizi farklı bir atmosfere davet eden müzelerden biridir. 2010 yılına kadar çadır şeklinde sergilenen müze bedesten binasına yerleşmiştir. Bodrum deniz müzesinde sergilenen tekne türlerinden farklı bölgelerden toplanan deniz kabuklarına birçok şey görebilirsiniz. 

Bunun yanı sıra Halikarnas balıkçısı Cevat Şakir'e ait birçok kişisel eşya ve tarihi belge bulunuyor. Müzede pek çok etkinlik ve seminerler düzenleniyor. Yerli ve yabacı turistlerin bilgilenmesi açısından oldukça tercih edilen mekânlar arasında yer alıyor. 

 

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü 

Bodrum'a gelen turistlerin yoğun şekilde talep ettiği Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü konaklama fırsatı da sunuyor. 2013 yılında hizmete açılan sanat köyü dış ve iç mimarisi her zevke hitap ediyor. Konum olarak da dikkat çeken Dibeklihan yerli ve yabancı ziyaretçilerine kapılarını açıyor. 

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü içerisinde sanat galerisinden tasarım atölyelerin müşterilerinin ilgi alanlarına hitap ediyor. Resim ve heykeltıraş sergileri, sinema gösterileri, konserler ve defilelere ev sahipliği yapıyor. Bunların yanı sıra düğün, nişan veya kına gibi organizasyonları da bünyesinde barındırıyor.  

"Sandık Odası" olarak ayrılan kısımda ise etnografik eserlerin bulunduğu bölüm yer alıyor. Çeşitli alanlarda verdiği hizmetler sebebi ile Bodrum en iyi müzeler sıralamasında ilk sıralarda yer alıyor. 

 

Customer Representatives
whatsappWhatsAppCallAre You Undecided?Get Offer
XCREATE A RESERVATION
Dates Available
Entry Date:Release Date:
  • Your Stay0 Day
  • Cleaning Fee0.000 ₺
  • Electricity Fee0.000 ₺
  • Advance payment0.000 ₺
  • To Do At Entrance0.000 ₺
  • Total0.000 ₺
ELIGIBILITY SCHEDULE
Available
Full
Pending Payment
Entry-Exit